Биточки з телячої печінки

Биточки з телячої печінки
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Ця страва неймовірно ніжна, поживна і з приємним пряним присмаком.

Страви з печінки завжди користувалися великою популярністю завдяки ніжній структурі, чудовому смаку та чималій користі продукту для людського здоров’я. Тож цей делікатес досить поширений у кухнях багатьох країн світу і кулінарних рецептів, де він фігурує, існує чимало. Вдало приготовлена печінка здатна привести в захват навіть найдосвідченішого гурмана.

Однак існує кілька правил стосовно вибору цього продукту для приготування. Найкраще купувати телячу печінку – вона солодкувата (не має того гіркого присмаку, як свиняча, тож немає потреби замочувати її в молоці), та й структура в неї ніжна, пухка (у свинячої ж пориста й зерниста). Яловича печінка теж зійде, однак може гірчити і її також треба буде залишити в молоці на кілька годин, а ось куряча не дуже – через занадто малий розмір.

Під час придбання слід звернути увагу на зовнішній вигляд печінки: аби її поверхня була суцільна і на ній не було темних плям. Теляча має світло-коричневе забарвлення з червоними відтінками або світло-червоне і важить від 1 до 2,5 кг; яловича – значно темніша (червоно-коричневого кольору) й більша за розміром (приблизно 5 кг).

У моїй родині теж люблять споживати печінку в будь-якому вигляді (окрім, звісно ж, сирого). Сьогодні я пропоную приготувати досить невибагливу, проте дуже смачну страву – битки. Для цього необхідні такі інгредієнти:

600 г телячої печінки,

200 г пшеничного борошна,

3-4 яйця,

1 цибулина,

сіль, мелений чорний перець (за смаком),

рослинна олія (для смаження),

150 г будь-якого бульйону з ніжним, невиразним смаком.

Приготування

Печінку звільнити від зовнішньої плівки і прожилок, ретельно помити, обсушити за допомогою паперового рушника.

Нарізати невеликими шматочками завтовшки 1-1,5 см.

На кожному з них з одного боку гострим ножем зробити повздовжні надрізи (не дотискаючи ножем до кінця) на відстані 1 см один від одного. З іншого боку зробити такі ж надрізи (знову ж таки не дотискаючи ножем до кінця), проте перпендикулярні до цих, щоб, коли дивитися крізь биток на світло, то наче вийшла решітка. Відбивати печінку не раджу, бо так може пошкодитися її ніжна структура – і продукт “потече”.

Кожен шматочок посолити і поперчити. (Зазвичай кухарі не радять цього робити на початку приготування, бо тоді печінка вийде жорсткою, тому особисто я солю збиті яйця, у яких її обсмажую. Смак виходить дуже ніжний, проте якщо хтось любить посолене в міру, то краще це зробити одразу).

Борошно просіяти в окрему миску, яйця збити вінчиком до однорідності.

У сковорідці робігріти олію.

Биточки обкатати в борошні та занурити в яйця, викласти на пательню і смажити на середньому вогні по 2-3 хв. із кожного боку. Скласти в невеличку каструлю.

Цибулю почистити і помити, нашаткувати півкільцями, обсмажити на олії й викласти зверху на биточки. Налити трішки бульйону (щоб повністю вкрив дно), накрити кришкою і покласти на невеличкий вогонь тушкуватися приблизно 10 хв.

Подавати страву гарячою разом із салатом чи гарніром.

Смачного!

Битки з телячої печінки
Битки з телячої печінки
Битки з телячої печінки
Битки з телячої печінки


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *