Курятина, запечена на грилі

Курятина, запечена на грилі
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Курятина, приготовлена таким чином, виходить дуже ніжною, надзвичайно ароматною і соковитою. Зійде як самостійна страва, так і компонент більш складної.

Зазвичай так я готую її для салатів або ж на пікніку. Процес забирає небагато часу, а отриманий продукт цілком задовольняє мої гастрономічні забаганки.

Запечена на розжареному грилі, поверхня грудки швидко пропікається, зберігаючи сік усередині, а використані приправи надають курятині широку гаму чудових присмаків і дивовижних ароматів. Споживати її – це відчувати справжню насолоду.

А щоб курятина виглядала дуже привабливо ззовні, я використовую паприку і куркуму. Проте беру їх небагато, аби не перебити смак ніжного м’яса і аромат чебрецю (дуже люблю цю приправу, тож використовую значно частіше, ніж розмарин). Спеціями можна натерти курятину ще на початку маринування, а можна змішати їх з олією, перш ніж обсмажувати грудку. У процесі приготування поверхня грудки набуде спокусливого насичено-золотавого забарвлення.

Тож ось рецепт:

1 куряча грудка,

1 цибулина,

0,3 ч. л. паприки,

0,3 ч. л. куркуми,

0,5 ч. л. чебрецю (або ж розмарину),

сіль, мелений чорний перець (за смаком),

3 ст. л. оливкової олії.

Приготування

Курячу грудку помити, обсушити за допомогою кухонних паперових рушників, розрізати на 4-6 частин, посолити і поперчити їх, обсипати з усіх боків чебрецем.

Цибулю почистити, помити, обсушити і нашаткувати півкільцями.

Обкласти кожну частину грудки цибулею, скласти всі шматки докупи, притиснувши один до одного, і туго обгорнути харчовою плівкою. Відправити в холодильник на 1-3 год. маринуватися.

Витягти грудку з холодильника, розмотати і почистити від цибулі.

Змішати олію з паприкою та куркумою і намастити з усіх боків кожен шматок курятини.

Гриль або сковорідку-гриль розжарити, викласти м’ясо і смажити його з одного боку на великому вогні 3-5 хв. Щойно воно знизу підрум’яниться – перевернути на інший бік і знову смажити стільки ж. Коли курятина буде майже готова, прикрутити вогонь і накрити кришкою, аби м’ясо гарантовано пропеклося всередині (для цього можна просто покласти на 10 хв. у гарячу духову шафу).

М’ясо зняти зі сковорідки чи грилю – воно вже готове для споживання або ж приготування салатів тощо.

Смачного!

Курятина, запечена на грилі
Курятина, запечена на грилі
Курятина, запечена на грилі
Курятина, запечена на грилі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *