Варення з айви

Варення з айви
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Цей десерт бурштинового забарвлення не лише цілющий і надзвичайно корисний, а ще й може стати чудовим доповненням до чаю і ніжною начинкою для пирогів.

Айва – прекрасний заспокійливий продукт, оскільки містить чимало антиоксидантів. Вона позитивно впливає на нервову систему. Тим, хто постійно перебуває у стресових ситуаціях, варто споживати цей фрукт. Це додасть енергії, поліпшить настрій і збадьорить.

До того ж у цьому плоді є дубильні речовини, органічні кислоти, 5-12 % цукрів й ефірна олія, а ще велика кількість вітаміну С, B3, мікроелементи Са, Mg, P, K, Na. Його слід вживати при запальних захворюваннях кишечника, ризиках розвитку різних серцево-судинних недугів. У народній медицині відвар з насіння айви використовують у разі ангіни як відхаркувальний й обволікаючий засіб.

Тож восени варто запастися варенням із цього фрукта.

Варення з айви
Варення з айви

Інгредієнти:

1 кг айви,

1 кг цукру,

200-250 г води,

0,5 ч. л. лимонної кислоти.

Приготування

Плоди ретельно помити (можна із щіточкою, аби позбавитися від ворсистого шару зверху), почистити від насіння. Шкірку не обов’язково знімати. Порізати на невеличкі часточки розміром приблизно 1-1,5 см.

Із цукру, води й лимонної вислоти зварити сироп. Додати в нього покришену айву і варити 5-7 хв (після закипання). Після цього вогонь загасити, каструлю з варенням накрити кришкою і так залишити на добу. Потім знову проварити десь 5 хв і знову залишити на добу. Утретє проварити 5 хв і можна розливати в підготовлені ємності. При цьому шматочки айви виходять прозорі й мають ніжне бурштинове забарвлення.

Варення з айви
Варення з айви
Варення з айви
Варення з айви

Смачного і міцного здоров’я вам!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *