Млинці з гарбуза

Млинці з гарбуза
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Ці барвисті млинці потішать вас передусім приємним мускатним ароматом і солодкуватим смаком.

Коли рік видається багатим на врожай сонячних плодів, намагаєшся максимально урізноманітнити перелік страв, приготовлених із них, аби якось вразити близьких і потішити їх чимось новим і смачним. Це дає можливість проявити кулінарну фантазію.

Рецепт запропонованої страви абсолютно не вибагливий. Її легко готувати, а з допомогою різноманітних додатків ще й постійно змінювати, відтак дивувати найдорожчих. Приміром, млинці можна посмажити на сніданок або ж подати як холодну закуску, попередньо загорнувши в них начинку, зокрема, із відварених курятини чи яловичого язика зі смаженими грибами та цибулею (в такому разі кількість цукру в тісті для млинців слід значною мірою зменшити і не додавати ванілін).

Якщо ж готуєте солодкі, то, щоб перебити вже набридлий присмак гарбуза, можна додати цедру і сік 1 апельсина. Любителі спецій можуть використати 1/6 ч. л. бодяну та 1/2 ч. л. цинамону.

Також замість пшеничного борошна можна взяти кукурудзяне.

Я насмажила подвійну порцію, оскільки млинці досить смачні і мої домашні дуже люблять їх. Подавала зі збитими вершками та з мелісовим сиропом, чоловік же більше любить споживати їх із медом або ж ягідним сиропом.

А щоб приготувати млинці з гарбуза, потрібні такі інгредієнти (базовий рецепт):

500 г гарбуза,

2 скл. молока,

5 яєць,

5-6 ст. л. цукру,

250-300 г пшеничного борошна,

щіпка солі,

2 ст. л. олії,

ванілін.

Приготування

Гарбуз помити, почистити від насіння та шкірки, за допомогою блендера чи тертки із малими отворами подрібнити м’якоть до стану пюре.

Яйця збити виделкою до однорідності й влити до пюре, добре вимішати.

Додати цукор, сіль, молоко, ванілін і спеції, ретельно збовтати.

Порціями всипаючи просіяне борошно, заколотити тісто, як на млинці для налисників, додати олію, гарно вимішати вінчиком.

Розжарити сковорідку, промаслити її щіточкою, змоченою в олії.

Млинці смажити на середньому вогні, порціями наливаючи тісто полоником.

Подавати млинці можна з медом, варенням, збитими вершками, солодким сиропом, заварним кремом, розмороженими або свіжими фруктами чи ягодами, фруктовими салатами тощо.

Смачного!

Млинці з гарбуза
Млинці з гарбуза



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *