Яйця, фаршировані печінкою тріски

Яйця, фаршировані печінкою тріски
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Цією невибагливою і звичною нам із дитинства закускою, здавалося б, нікого не здивуєш, проте вона й досі залишається найпопулярнішою стравою святкового столу чи фуршету.

Справа полягає у двох речах. По-перше, цю закуску можна надзвичайно швидко та без особливих зусиль приготувати. А по-друге, і найголовніше, такий дієтичний продукт, як печінка тріски (попри те, що в ній 72% жиру), містить широкий спектр корисних для організму речовин, вітамінів і мікроелементів. Недарма лікарі радять усім активно її споживати. Це сприяє розумовому розвитку, зміцненню імунітету, опорно-рухового апарату тощо.

Сама по собі печінка тріски жирна, тому іноді під час приготування страв із неї заправок можна не додавати.

А щоб приготувати фаршировані яйця, нам знадобляться такі інгредієнти:

8 курячих яєць,

230 г печінки тріски (1 банка),

1 цибулина середнього розміру,

невеличкий пучок петрушки,

1 ст. л. майонезу,

сіль, чорний мелений перець (за смаком).

Приготування

Яйця ретельно помити і зварити на твердо, охолодити та почистити від шкаралупи.

Цибулю почистити, помити, просушити серветкою й порізати на маленькі кубики. Залити окропом на 1 хв, аби вона зм’якла і стала менш пекучою. Скропити оцтом.

Зелень петрушки дрібно посікти ножем.

Яйця розрізати навпіл, вийняти жовтки і покласти їх у глибоку тарілку, добре розім’яти виделкою. Вийняти з банки печінку тріски й дати стекти зайвій олії. Покасти печінку до жовтків, усе ретельно знову розім’яти.

Додати посічену петрушку, цибулю, спеції та майонез, перемішати. Отриманою масою нафарширувати білки. Для цього можна використати кондитерський мішок із насадкою.

Перед подачею на стіл закуску можна прикрасити зеленню, зернятами гранату чи ягодами журавлини – кожна господиня обирає на свій смак.

Смачного!

Яйця, фаршировані печінкою тріски
Яйця, фаршировані печінкою тріски


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *