Торт “Чарівна маркіза”

Торт “Чарівна маркіза”
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Цей ефектний і по-справжньому святковий торт цілком може конкурувати за смаком із “Київським”.

Ніжні пісочні коржі з прошарком підсмаженого арахісу, покриті повітряним безе, у поєднанні зі смачним кремом на основі вершкового масла і згущеного молока точно нікого не залишать байдужим.

Щоб його приготувати, нам знадобляться такі інгредієнти.

Тісто:

300 г охолодженого маргарину,

3-4 жовтки,

3 ст. л. сметани (у рецепті, який мені дали, її не було, та оскільки суміш із борошна, жовтків і маргарину виходила дуже сухою і розсипчатою, я додала трохи сметани, аби замісити ніжне тісто, яке добре відстає від рук),

3 скл. просіяного борошна,

1 ч. л. розпушувачу для тіста,

100 г арахісу.

Прошарок безе:

3 яєчні білки,

1 скл. цукрової пудри,

1/2 ч. л. лимонного соку.

Крем:

400 г вареного згущеного молока,

300 г вершкового масла,

ванілін.

Для прикрашання:

100 г білого шоколаду,

100 г чорного шоколаду.

За рецептом верх торта слід прикрасити запеченою в духовій шафі сумішшю 50-75 г горішків кеш’ю, 1 ст. л. меду, 1 ст. л. яєчного білка, 3 ст. л. цукру та дрібкою солі, проте я обійшлася без цього.

Приготування

Спершу замішуємо пісочне тісто для коржів. Для цього до просіяного борошна додаємо розпушувач і перетираємо все з маргарином. Потім вливаємо жовтки і, залежно від консистенції тіста, необхідну кількість сметани. Ретельно все вимішуємо. Тісто має бути дуже ніжне і не липнути до рук.

Ділимо його на 3 частини, загортаємо кожну з них у харчову плівку і кладемо всі в холодильник (за рецептом – на 3 години, я ж почала їх пекти вже десь через 40 хв). За 20 хв до випікання вийняти.

Тим часом слід подрібнити арахіс і обсмажити на сухій сковорідці.

Вийняти тісто. На пергаментному папері намалювати три кола діаметром 22-24 см. На кожному з них руками розплескати частину тіста (саме за 20 хв до випікання), формуючи корж правильної форми. Щедро посипати зверху подрібленим арахісом, вдавлюючи його в тісто.

В абсолютно чистому посуді збити білки з цукровою пудрою і лимонним соком до стійких піків.

Третину білків викласти на корж і поставити його в духову шафу пектися на 20-30 хв за температури 180º С, поки він зверху злегка не підрум’яниться. Решту білків покласти в холодильник і виймати лише безпосередньо перед тим, як покривати ними черговий пісочний корж перед самим випіканням. (Раджу кожен корж дуже щедро вкривати горіхами, тоді збиті білки менше контактуватимуть із жирним тістом, і безе буде готуватися краще, без підтікання білка.)

Таким чином спекти три коржі і покласти їх остигати. Гарячими вони досить крихкі, тому тільки тоді, коли повністю остигнуть, можна звільнити їх від пергаментного паперу.

Щоб приготувати крем, слід збити вершкове масло з ваніліном, поступово додаючи до столовій ложці згущеного молока.

Потім кожен корж, а наприкінці – боки та верх торта покриваємо кремом (щоб торт не був сухий, можна приготувати 1,5 порції крему).

Насамкінець розігріти на водяній бані спершу чорний шоколад, а потім – білий, і прикрасити ним наш смаколик, поливши з пакетика з відрізаним кутиком краї торта.

Смачного!

Торт “Чарівна маркіза”
Торт “Чарівна маркіза”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *