Млинці на кефірі

Млинці на кефірі
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Усі господині добре знають, як приготувати тонкі смачні млинці на молоці, а ось з інших молочних продуктів навряд чи хто пробував це зробити. Тісто ж для цих ажурних смаколиків замішане на кефірі.

Відомо, що, приміром, кисломолочні продукти здатні “підіймати”, так би мовити “розпушувати”, вироби з них, у результаті чого виходять вже не млинці, а оладки. Та якщо вдатися до хитрощів, можна отримати пречудовий ніжний і тонкий смаколик.

Секрет полягає в додаванні окропу в тісто.

Такі млинці на кефірі мають надзвичайно ніжну консистенцію (ніжнішу, ніж на молоці), а мереживний вигляд так і приваблює до себе. Їх, як і традиційні, можна використовувати як самостійну страву, а можна і як заготовку для запіканок, основу для начинок тощо.

Готувати їх досить просто. Для цього потрібні такі інгредієнти:

500 мл кефіру,

3 яйця,

150 г води,

200 г борошна,

3 ст. л. цукру,

1 ст. л. олії,

0,5 ч. л. соди,

дрібка солі.

Приготування

Просіяти борошно. В окремому посуді збити вінчиком яйця з цукром і сіллю. Додати кефір і ретельно все вимішати. Цю суміш потихеньку, невеличкими порціями вливати до борошна і ретельно все вимішувати.

Закип’ятити воду, розчинити в ній соду й тоненькою цівкою влити в тісто, знову ж таки гарненько все вимішуючи. Приготувати тісто такої консистенції, як на звичайні млинці (щоб на ложці залишався слід від нього). Якщо ж воно загусте, додати ще трохи води. Наприкінці влити олію.

Залишити тісто на 5-10 хв, а вже потім почати смажити з нього млинці.

Зазвичай я не використовую для цього олію, а беру невеличкий шматочок сала, наколюю на виделку і ним щоразу змащую розжарену пательню, перш ніж вилити ополоником тісто на неї.

Млинці ж можна подавати з чим завгодно: медом, сметаною, варенням, морозивом, ягодами, згущеним молоком, шоколадом тощо.

Смачного!

Млинці на кефірі
Млинці на кефірі


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *