Яблучно-м’ятний шейк

Яблучно-м’ятний шейк
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Освіжаючий безалкогольний напій із приємною кислинкою яблук і ніжним присмаком м’яти.

У спекотний день так хочеться випити чогось прохолодного та водночас смачного. Звичні напої швидко набридають, хочеться чогось незвичного, із цікавим смаком.

Ну а оскільки літні напої я взагалі не уявляю без м’яти – настільки люблю її, тож додаю не лише в різноманітні напої – молочні, слабоалкогольні або ж безалкогольні, а й до численних десертів.

Колись давно скуштувала цей яблучно-м’ятний шейк – і так він мені запав у душу, що час від часу балую себе, готуючи його. Звичайно, його смак залежно від якості інгредієнтів дещо відрізняється, але загальне враження завжди залишається незабутнім.

Коли вперше його спробувала, він був приготовлений із великої кількості льоду, яблучного концентрату та чималого пучка м’яти, подріблених у блендері. Я ще тоді подумала, що її, мабуть, буде забагато. Та коли скуштувала напій, то попросила ще добавки. Удома ж робила не з концентрату, а з домашнього яблучного соку.

Та оскільки зараз не сезон яблук і вони давно втратили соковитість, доводиться використовувати заводський сік. Відповідно, смак напою, приготовленого з нього, не йде в жодне порівняння зі смаком домашнього соку. Та все ж і такий шейк – чудовий варіант освіжаючого літнього напою.

А щоб його приготувати, потрібні такі інгредієнти:

1 л яблучного соку,

1-2 пучки м’яти,

200-300 г кубиків льоду (якщо використовувати яблучний концентрат, то цю кількість збільшити майже удвічі).

Приготування

Якщо у вас свіжі соковиті яблука – вичавити з них сік. Якщо ж немає – використати магазинний (як це я зробила цього разу).

М’яту перебрати, помити й звільнити від зайвої вологи за допомогою спеціальної сушарки або ж паперових кухонних рушників. Повідривати листочки і відкласти поки що їх убік.

Лід витягти з морозильної камери, вийняти з контейнера і, щоб не псувати блендер, покласти у чистий целований пакет і побити скалкою або ж молоточком для биточків на дрібні шматки. Вкинути їх у блендер.

Влити сік і вкинути листочки м’яти, зміксувати все ретельно протягом пари хвилин.

Налити у склянки і ласувати.

Смачного!

Яблучно-м'ятний шейк
Яблучно-м’ятний шейк
Яблучно-м'ятний шейк
Яблучно-м’ятний шейк


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *