Еклери із заварним кремом

Еклери із заварним кремом
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Майже невагомі еклери з ніжним заварним кремом так і тають у роті. Цей класичний десерт нікого не залишить байдужим.

Тісто:

1 скл. (200-250 г) молока (або ж звичайної води),

100 г вершкового масла,

1 скл. (130-150 г) борошна,

4-5 яєць,

дрібка солі.

Крем:

500 мл молока,

1 скл. цукру,

3 яєчних жовтки,

3 ст. л. борошна,

200 г вершкового масла,

ванілін.

Приготування

У каструлі з’єднуємо молоко (зазвичай використовують воду, та саме молоко надає скоринці еклерів привабливого золотистого відтінку. Можна взяти 4/5 молока і 1/5 води), масло та сіль і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Потім, уже інтенсивніше помішуючи суміш дерев’яною ложкою, потроху всипаємо просіяне борошно. Продовжуємо швидко-швидко працювати ложкою, поки не почне формуватися щільна маса на дні каструлі. Тоді прикручуємо вогонь і варимо тісто ще 1-2 хв.

Аж коли воно почне трішки приставати до дна каструлі, гасимо вогонь і ще хвилину мішаємо тісто. Коли воно остигне до 70о С, по одному вбиваємо яйця і вимішуємо. Тісто має стати однорідним, в міру густим і тягучим, добре сповзати з ложки і мати глянцевий вигляд.

Охололе тісто набираємо в кондитерський мішок чи поліетиленовий пакет і видавлюємо невеликі смужки (кільця, що кому до вподоби) на деко, застелене пергаментним папером. Розміщуємо їх на відстані 5-7 см одна від одної, оскільки у процесі випікання розмір тістечок збільшиться вдвічі.

Еклери із заварним кремом
Еклери із заварним кремом

Кладемо деко в заздалегідь розігріту до 200о С духову шафу і печемо еклери 20 хв, поки вони не підрум’яняться. Потім зменшуємо температуру до 160о С і досушуємо їх протягом 10-15 хв.

Поки тістечка печуться, дверцята духової шахи не відчиняємо.

Еклери із заварним кремом
Еклери із заварним кремом

Потім заготовки наші виймаємо, викладаємо на решітку і даємо їм охолонути.

Тим часом готуємо крем.

Закип’ячуємо і дещо охолоджуємо молоко (щоб не було гаряче). Яєчні жовтки ретельно розтираємо, вливаємо до них потроху тепле молоко і добре вимішуємо. У катрульці з’єднуємо просіяне борошно, цукор і ванілін та потроху додаємо до них, гарно вимішуючи все, молочно-яєчну суміш.

Ставимо на маленький вогонь і, постійно помішуючи вінчиком чи дерев’яною ложкою, варимо до загустіння. У жодному разі суміш не кип’ятити.

Потім знімаємо з вогню, додаємо 1/4 частки масла і ретельно вимішуємо. Коли суміш охолоне, решту вершкового масла збиваємо міксером, потроху додаючи її. Збивати слід до однорідності.

Заповнюємо з допомогою кондитерського мішка чи шприца зі спеціальним наконечником порожнини в спечених заготовках кремом.

Готові тістечка можна полити розтопленим шоколадом, я ж просто присипала цукровою пудрою.

Смачного!

Еклери із заварним кремом
Еклери із заварним кремом


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *