Торт-суфле з полуницею

Торт-суфле з полуницею
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Надзвичайно ніжний і легкий торт із кислувато-солодким смаком. Чудово підійде як для свята, так і для ласування в родинному колі.

Тісто:

5 яєць,

1 скл. цукру,

150 г пшеничного борошна,

50 г крахмалу,

1 ч. л. розпушувачу для тіста,

0,5 скл. маку,

ванілін.

Сироп для просочення бісквіта:

150 г води,

3 ст. л. цукру.

Крем-суфле:

500 г сметани,

300 г кисломолочного сиру,

1 п. полуничного желе,

цукор за смаком (оскільки до складу желе він уже входить),

2 ст. л. желатину,

0,5 скл. води (для замочування желатину) + кількість води, заначена на упаковці з желе,

ванілін.

Прикраси:

1 кг полуниці,

2 пакетики желе для торта (червоного кольору),

вода (згідно з інструкцією на пакетиках желе),

100 г волоських горіхів.

Приготування

Спершу готуємо форму (в мене роз’ємна діаметром 24 см): змащуємо її вершковим маслом або маргарином, – і вмикаємо духову шафу на 180º С.

Замішуємо бісквіт. Відділяємо білки від жовтків. У повністю знежиреному посуді збиваємо їх із половиною цукру до стійких піків. Після цього окремо збиваємо жовтки з рештою цукру. Ця суміш теж має бути густа. Перекладаємо білки до жовтків і лопаткою обережними рухами знизу вгору перемішуємо. Борошно разом із крохмалом та розпушувачем тіста просіюємо і потроху додаємо до яєчної суміші. У кінці всипаємо мак. Усе перемішуємо, викладаємо у форму і випікаємо в духовій шафі приблизно 40 хв. Потім виймаємо звідти, даємо постояти ще 10 хв просто на столі, а тоді з допомогою довгого гострого ножа відділяємо корж від стінок і обережно виймаємо з форми, оскільки він дуже ніжний. Залишаємо стигнути.

Варимо сироп для просочування коржів. Для цього змішуємо всі необхідні інгредієнти і ставимо на вогонь. Щойно суміш закипить, а цукор повністю розчиниться, знімаємо з плити. Сироп готовий.

Готуємо крем. Заливаємо водою желатин і розводимо гарячою водою полуничне желе, згідно з інструкцією на упаковці.

Кисломолочний сир протираємо крізь сито. Збиваємо його з цукром і ваніліном, поступово додаючи сметану. (Раджу замість цукру брати цукрову пудру, так процес піде швидше, та й сметану не доведеться занадто довго збивати. Бо якщо у вас домашня, то тоді з неї може відділитися масло). Потім сюди потроху вливаємо охолоджене розчинене полуничне желе, постійно вимішуючи міксером крем, і додаємо розведений желатин. Суміш вийде дещо рідкувата. Цього не слід боятися.

Розрізаємо бісквіт гострим ножем на дві частини.

Бортик форми для випічки вистилаємо спеціальною кондитерською або ж харчовою плівкою. Кладемо у форму одну частину бісквіта і просочуємо її сиропом.

Виливаємо половину сметанно-желейної суміші зверху на бісквіт. Третину помитої та просушеної полуниці розрізаємо на четвертинки і розкладаємо на крем.

Торт-суфле з полуницею
Торт-суфле з полуницею

Зверху акуратно ложкою викладаємо решту сметанно-желейної суміші, щоб не змістити часточки ягід. Просочуємо сиропом інший корж і кладемо його зверху на крем. Ставимо торт у холодильник для застигання. (Якщо крем надто рідкий і ви боїтесь, що він може просочитися крізь боки дна форми, підкладіть від дно велику тарілку і відправте торт у морозильну камеру.)

Щойно крем повністю застигне, починаємо прикрашати торт.

Для цього решту помитої та просушеної полуниці (для цього відбираємо найкращу) гострим ножем (користуюся ножем для сиру) нарізаємо на тоненькі пластини. Викладаємо їх зверху на торт.

Розводимо водою один пакет желе (згідно з інструкцією) й акуратно виливаємо зверху на розкладену полуницю. Кладемо в холодильник, щоб застигло.

Через певний час розводимо інший пакетик желе для торта і виливаємо зверху на попередній шар. Він абсолютно вирівняє поверхню торта (на жаль, в мене висота форми не давала змоги це зробити, тож я використала лише один пакет. Результат видно на фотографії).

Подрібнюємо ножем волоські горіхи й обсипаємо ними боки торта.

Смачного!

Торт-суфле з полуницею
Торт-суфле з полуницею


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *