Цвєтаєвський пиріг із вишнею

Цвєтаєвський пиріг із вишнею
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Цей ароматний пиріг із хрустким пісочним коржем і ніжною кремовою заливкою, що нагадує пудинг, безперечно, став чи не найулюбленішим десертом усіх, хто хоча б раз скуштував його.

І хоча класичний Цвєтаєвський пиріг печуть із яблуками, в нього можна додавати будь-які фрукти. Я ж пропоную спекти його з вишнями.

Для цього потрібні такі інгредієнти.

Тісто:

150 г вершкового масла,

100 г сметани,

250 г борошна,

1 ч. л. розпушувачу для тіста.

Крем:

2-3 яйця,

400 г сметани,

200-300 г цукру,

4 ст. л. борошна,

ванілін.

Начинка:

вишні.

Приготування

Просіяти борошно в миску і всипати туди розпушувач для тіста, вимішати. Вкинути розм’якшене масло й розтерти все до стану жирних крихт. Додати сметану та замісити м’яке, пластичне тісто, що не липне до рук.

Завернути його в харчову плівку і покласти на 30 хв у холодильник.

Підготувати начинку. Вишні, консервовані у власному соку або ж розморожені, слід викласти на сито, щоб стік сік, а потім в окремому посуді посипати крохмалом і перемішати.

Вийняти тісто з холодильника, викласти у змащену маслом чи маргарином форму (у мене діаметром 24 см), розплескати його, сформувавши бортики заввишки 4-5 см, і попроколювати скрізь виделкою. Усередину форми зверху на тісто помістити шматок пергаментного паперу і насипати на нього квасолю (горох, чечевицю тощо), розрівнявши їх так, щоб тісто біля бортиків під час випікання не зсувалося вниз і не здувалося. Покласти пектися в духову шафу на 10-15 хв за температури 180º С.

Тим часом приготувати кремову заливку. Для цього виделкою розбити яйця з цукром до однорідної маси (збивати міксером не потрібно), влити сметану й додати ванілін, перемішати. Всипати просіяне борошне й дуже ретельно перемішати, аби не було грудочок.

Вийняти заготовку з духової шафи, прибрати пергамент із квасолею. Влити частину крему на дно, а зверху на нього викласти вишні. Покрити їх рештою крему.

Покласти пиріг пектися в духовку ще на 30-40 хв.

Готовий смаколик має повністю остигнути, тоді крем повністю схопиться і не тектиме.

Смачного!

Цвєтаєвський пиріг із вишнею
Цвєтаєвський пиріг із вишнею
Цвєтаєвський пиріг із вишнею
Цвєтаєвський пиріг із вишнею


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *