Кіш зі шпинатом, листям селери і сиром

Кіш зі шпинатом, листям селери і сиром
Оцініть, будь ласка, цей пост.
[Total: 0 Average: 0]

Дуже смачний кіш, який особливо буде до вподоби чоловікам.

Тісто:

150 г вершкового масла,

0,5 скл. сметани,

1–2 скл. пшеничного борошна,

1,5 ч. л. розрихлювача для тіста,

дрібка солі.

Начинка:

500 г шпинату,

300 г листя селери,

100 г вершкового масла (для обсмажування),

1 ч. л. сушеного базиліку,

сіль, мелений чорний перець.

Заливка:

400 г кисломолочного сиру,

400 г сметани,

4 яйця,

5–6 зубчиків часнику,

2,5 ст. л. крахмалю,

сіль, мелений білий перець.

Приготування

Борошно змішати з розрихлювачем для тіста, перетерти з вершковим маслом, додати сметану і замісити тісто. Воно має бути ніжне, м’яке і не липнути до рук.

Форму діаметром 28 см змастити вершковим маслом, викласти у неї тісто, розплескати його руками, сформувавши бортики заввишки 3–5 см. Вирізати з пергаменту для випікання аркуш, розміри якого значно перевищують діаметр форми. Покласти цей аркуш зверху на тісто і висипати на нього трохи гороху, чечевиці або ж квасолі. Покласти пектися у заздалегідь розігріту до 180° С духову шафу на 10–12 хв.

У цей час листя шпинату та селери бланшувати і перекласти в миску з холодною водою. Остигле листя віджати від води і не дуже дрібно порізати. На сковорідці розігріти вершкове масло і викласти на нього шпинат і селеру. Смажити кілька хвилин. У кінці посолити, поперчити і посипати сушеним базиліком.

Кисломолочний сир пропустити крізь сито, щоб він набув однорідної консистенції. Додати до нього сметану і добре вимішати. В окремому посуді виделкою злегка збити яйця (щоб жовтки повністю перемішалися з білками. У жодному разі не збивати міксером), вилити до сметани с сиром. Додати часник, пропущений крізь часникодавку. Всипати крохмаль (зазвичай у кіш не додають його, але я всипала, оскільки хотіла дещо твердішої консистенції начинки), сіль, перець і добре вимішати.

На тісто викласти начинку і вкрити її заливкою. Поставити пектися на 40 хв. Потім духову шафу вимкнути і відчинити дверцята. Нехай кіш іще постоїть там 10 хв.

Смачного!

Кіш зі шпинатом, листям селери і сиром
Кіш зі шпинатом, листям селери і сиром


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *